Rhett van der Voort - Freelance WordPress programmeur vanuit Groningen - 0643992704 / rhett@hatha.nl

Front-end programmeur

Ik voel mij als een vis in het water met jQuery, HTML en CSS. Steeds betere technieken, standaarden en hardware maken mij blij en ik streef er naar om duidelijke, heldere en werkende code te maken. Ik heb een achtergrond als back end programmeur maar richt me tegenwoordig op front end werk.

Front end

Sinds 2012 leg ik me voornamelijk toe op front-end werk in combinatie met PHP code die zich beperkt tot wat je binnen WordPress nodig hebt. Naast HTML en CSS werk ik veel met jQuery als DOM manipulator en AJAX helper. CSS generereer ik het liefst met LESS en met als uitgangspunt vaak de Twitter Bootstrap toolkit. Ik houd mij graag aan standaarden en zorg dat zo veel mogelijk van de site ook werkt zonder javascript. Ik zorg dat sites snel zijn en soepel werken.

Vroeger

Van oorsprong kom ik uit de vrij heftig gestructureerde hoek van C/C++ en Java. Daar heb ik leren programmeren en heb al vrij snel de switch gemaakt naar online. Ik kon mij vanaf 2000 niet meer voorstellen dat ik ooit offline zou werken en iets anders zou wensen dan software as a service. Daarom voel ik mij erg comfortabel bij een scripting taal als PHP en interface kit als HTML/CSS/JavaScript.

Als back-ender heb ik veel ervaring met de combinatie Linux, Apache, MySQL en PHP. Ik heb bijvoorbeeld een eigen CMS ontwikkeld dat bij mijn toenmalige werkgever is gebleven, een framewerk voor het snel neerzetten van projecten en een engine voor online veilingen en presentatie daarvan. Aansluitingen op front-ends doe ik met JSON en een goed doordachte API.

Misschien kan ik iets betekenen voor jouw project of organisatie. Neem gerust contact met me op!