Rhett van der Voort - Freelance WordPress programmeur vanuit Groningen - 0643992704 / rhett@hatha.nl

WordPress, niet alleen voor blogs!

24 maart 2014 door Rhett

Het idee dat WordPress alleen geschikt zou zijn voor blogs kom ik nog her en der tegen. Tegenwoordig is het echter zo dat WordPress zo geschikt is als all round CMS dat het niet eens meer gezien wordt als een weblog of nieuwsgeoriënteerde software. Twee belangrijke aspecten licht ik hier toe.

Statische homepage

Het hoeft niet meer zo te zijn dat je homepage bestaat uit een lijst met nieuwsberichten. Vroeger was dat ook al niet persé nodig, maar nu zit er zelfs standaard een optie in WordPress om de homepage te koppelen aan een statische pagina. Dit kan dan een template zijn die volledig zo op te bouwen is als wij willen.

Willekeurige objecten beheren

Naast nieuwsberichten en pagina’s kun je in WordPress nu eenvoudig en overzichtelijk allerlei types toevoegen. Dit heet ‘custom post types’. Achter de schermen blijven deze gebaseerd op nieuwsberichten en dat is een deel van de kracht. Als voorbeeld kun je denken aan types als: projecten, producten, locaties en klanten. Deze zijn allemaal via de beheerpagina’s toegankelijk en hebben dus in de basis dezelfde eigenschappen, mogelijkheden en flexibiliteit van nieuwsberichten.

Contactformulier

Vul het onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.