Rhett van der Voort - Freelance WordPress programmeur vanuit Groningen - 0643992704 / rhett@hatha.nl

Goedkope wordpress website laten maken met kant en klare thema's

27 mei 2020 door Rhett

Ik krijg regelmatig de vraag hoe goedkoop een goede wordpress website kan zijn. Een interessante vraag maar niet altijd simpel te beantwoorden. Een van de beste opties om een goedkope wordpress website te laten maken is het gebruiken van een door iemand anders ontwikkeld WordPress thema. Dat thema wordt dan door mij geïnstalleerd en ingericht. Ik licht het hier toe, misschien is het wat voor jullie.

Wat is een kant en klaar wordpress thema?

Een WordPress thema is eigenlijk een ander woord voor het design van een website. Een thema bevat een aantal pagina’s en elementen die precies in een ontwerp passen. Denk daarbij aan een header en footer van de pagina en een sjabloon voor diverse overzichten, detailpagina’s en een homepage. Ook dingen als formulieren zijn er vaak in betrokken en passen goed in het ontwerp.

Waarom scheelt het zo veel tijd?

Het is veel werk om een volledig uniek design om te zetten in een werkende website. Buiten de voor de hand liggende grafische elementen heb je bijvoorbeeld te maken met fonts en regelafstanden, die vaak erg veel werk kosten om precies goed te krijgen. Ook elementen als formulieren en galerijen zijn een flinke klus om netjes te laten werken. Goede thema ontwikkelaars hebben dit werk al gedaan en dat scheelt erg veel. Ook al wil je aanpassingen maken, de basis is goed en daar blijf je van profiteren. Je kunt jezelf trouwens overtuigen van de goede werking en leesbaarheid van een thema door een zogenaamde ‘live preview’ voorbeeld versie te testen op je computer en telefoon.

WordPress thema kiezen en kosten

De meeste thema’s zijn vrij goed ontworpen en doen het goed in alle browsers (internet explorer, firefox, chrome) en op alle telefoons. De meeste serieuze thema’s zijn ook responsive tegenwoordig, dus dat is mooi meegenomen. Met goed ontworpen bedoel ik dat het er vaak aangenaam uitziet, goed leesbaar is en details goed afgewerkt zijn. De meeste kant en klare thema’s kosten zo tussen de €40 en €100. Hiervoor krijg je dan een design en een manier om wat simpele dingen aan te passen zoals een logo of steunkleur. Een mooi beginpunt is bijvoorbeeld themeforest.

Als alles toch niet helemaal naar wens is kan ik ook een kant en klaar thema aanpassen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat als het thema geüpdate wordt dat je dan niet zo maar automatisch de wijzigingen behoudt. Meestal valt het reuze mee om deze met de hand over te zetten. Nog vaker kiezen mensen om niet te updaten omdat ze prima tevreden zijn zoals het nu is.

Hoe zit het met gratis wordpress thema’s?

Er zijn ook gratis thema’s, vaak voor niet commercieel gebruik. Beste startpunt hiervoor is Google, bijvoorbeeld met een zoekterm als ‘free minimalist wordpress theme’. Veel gratis thema’s bieden alleen weinig mogelijkheden tot het echt eigen maken van jouw website. En ze worden door veel mensen gebruikt. Zo wordt de kans groter dat anderen hetzelfde thema gebruiken en dus een zelfde webdesign hebben.

Een goedkope wordpress website laten maken?

Kiezen voor een kant en klaar thema is zeker interessant als je een goedkope wordpress website wil laten maken. Het kan snel, goedkoop en met een uitstekend resultaat. De kans dat iemand anders precies hetzelfde thema heeft gekocht en gebruikt is aanwezig, maar bij de meeste thema’s niet super groot. Bovendien kan ik in het thema nog kleine aanpassingen maken, zodat het meer naar jouw wens is.

Contactformulier

Vul het onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.