Rhett van der Voort - Freelance WordPress programmeur vanuit Groningen - 0643992704 / rhett@hatha.nl

Waarom WordPress

24 maart 2014 door Rhett

Al jaren werk ik met WordPress en ondanks vele (vaak goede) ervaringen met andere software, blijft WordPress mijn favoriete CMS.

Gratis

WordPress is gratis. Dat is een groot verschil met websitebouwers die alleen werken met een zelf ontwikkeld CMS waar je flink voor betaalt. Zo’n systeem heeft als enige voordeel dat je gebonden bent aan de partij die de website voor je ontwikkelt. Niet echt een voordeel voor de klant dus.

Gebruikersvriendelijk

WordPress is erg gebruikersvriendelijk krijg ik vaak te horen. De vergelijking met oudere en minder moderne systemen is een beetje oneerlijk, maar toch krijg ik vaak van klanten te horen dat WordPress sneller en fijner werkt dan bijvoorbeeld een Joomla website. WordPress heeft gebruikerservaring hoog in het vaandel staan en dat merk je.

Veel plugins

Er zijn enorm veel goede plugins gemaakt die bepaalde functionaliteiten toevoegen aan WordPress. Hierdoor is niet alles wat je wilt direct veel werk, maar is soms met een druk op de knop een extra functionaliteit in te schakelen. Er zijn ook veel slechte plugins, maar daarvoor bescherm ik je.

Goede vindbaarheid

In WordPress gemaakte websites zijn, mits een aantal basisstappen gezet zijn (die neem ik voor mijn rekening) erg goed vindbaar op bijvoorbeeld Google. Gekoppeld met de juiste plugins kun je zelf soepel aan het optimaliseren slaan, waarbij je echt in de watten gelegd wordt met overzichten en suggesties.

Helemaal modern

WordPress is gemaakt door mensen die als belangrijkste slogan ‘Code is Poetry’ communiceren. Deze Zen achtige benadering merk je terug in veel facetten. In de standaard thema’s en vormgeving van de beheerpagina’s, maar ook in kleine dingen die je ervaring beter maken. Zo is er bijvoorbeeld een prachtige afleidingsvrije tekst editor zodat je je volledig kunt concentreren op wat je schrijft. Hieronder een filmpje dat wat dingen laat zien van de meest recente versie van WordPress (op dit moment 3.8).

Veel gebruikt

WordPress wordt enorm veel gebruikt. Behalve dat er dus door veel mensen extra functionaliteit ontwikkeld wordt zijn er ook erg veel handleidingen en video’s over gemaakt. Een berg aan documentatie dus. Een ander voordeel is dat andere ontwikkelaars er ook raad mee weten. Mocht je dus ooit ergens anders een ontwikkelaar willen inschakelen dan kan hij of zij ook goed uit de voeten.

Volgens standaarden

Als effect van hoe modern WordPress is en de zen achtige benadering van de makers houdt WordPress zich aan de laatste standaarden en krijg je vrijwel altijd een goed werkend en clean resultaat.

Ik wil niet anders meer.

Contactformulier

Vul het onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.