Rhett van der Voort - Freelance WordPress programmeur vanuit Groningen - 0643992704 / rhett@hatha.nl

WordPress responsive maken

15 mei 2015 door Rhett

De laatste tijd krijg ik vaak de vraag of ik een website gemaakt met WordPress responsive kan maken. Dit omdat Google zo langzamerhand websites die op alle apparaten goed werken voorrang gaat geven. En natuurlijk ook voor je klanten, die dan niet met een volle grootte website op hun mobiele hoeven te manouvreren. En gelukkig kan ik dat!

Goedkoop en snel

Het hoeft niet eens duur te zijn of lang te duren, vaak kan ik zonder al te veel diepgaande wijzigingen de site WordPress site geschikt maken voor alle apparaten. Het WordPress responsive maken legt in eerste instantie de nadruk op mobiele telefoons, maar zal ook goed werken op andere apparaten als tablets.

Bestaande WordPress responsive maken of juist opnieuw beginnen?

Soms kan het zijn dat het verstandiger is om opnieuw te beginnen met de layout van de site en deze dan responsive op te zetten. Dit is het geval als de site al wat ouder is en misschien meer updates nodig heeft dan alleen het responsive maken. In dat geval kan het dus al snel uit om op nieuw te beginnen. Maar is je WordPress nog up to date, en ben je nog tevreden over de basis dan is aanpassen beter.  De achterkant van WordPress is al responsive, dus daar hoef ik niks aan te doen.

Mijn eigen site is responsive, voor als een voorbeeld zoekt. Let er op dat niet alleen je niet hoeft in en uit te zoomen, maar dat ook bepaalde dingen als knoppen groter worden zodat je ze op je telefoon ook met je vingers kunt bedienen:

wordpress--responsive-maken

Waarom is een responsive site beter?

De twee grootste punten:

  • Google geeft steeds meer voorrang aan sites die op ale apparaten goed werken (officieel bericht). Dus dit is belangrijk voor de positie in de zoekresultaten.
  • Niet responsive sites zijn echt minder goed bruikbaar en dus minder klantvriendelijk.

Ik ben er van overtuigd dat het het loont om vanuit deze twee perspectieven je WordPress responsive te maken.

Ik doe het graag voor je!

Contactformulier

Vul het onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.