Rhett van der Voort - Freelance WordPress programmeur vanuit Groningen - 0643992704 / rhett@hatha.nl

Hoe zorg ik er voor dat mijn site goed gevonden wordt?

20 mei 2020 door Rhett

Zoekmachineoptimalisatie. Ook vaak SEO (search engine optimalisation) genoemd. Een lang woord dat over de loop van de tijd veel van zijn magie is kwijtgeraakt. Dit komt omdat google je website beter begrijpt en op waarde schat dan vroeger. Er zijn minder foefjes die helpen om hoger te komen, waardoor je ook minder technisch bezig hoeft zijn. Toch zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden om te zorgen dat jouw website hoger in google komt.

Wat is zoekmachineoptimalisatie?

Bij het begin beginnen. In de kern betekent zoekmachineoptimalisatie het verbeteren van je website om beter gevonden te worden door Google. Het optimaliseren van je website voor zoekmachines dus. What’s in a name?

Google beoordeelt je website op bruikbaarheid en inhoud en bepaalt daarmee hoe hoog je komt te staan. Dit heet ranking. Je ranking wordt dus beter naarmate je website duidelijk en bruikbaar is.

Inhoud

Goed geschreven, relevante inhoud op je website is belangrijk. Het onderwerp moet duidelijk zijn en de tekst moet iets waardevols toevoegen. Dit betekent in de praktijk dat je goede content zelf moet laten schrijven of uitbesteden. Andere sites kopiëren of erg magere toevoegingen werkt niet. Het gaat er om dat je iets toevoegt wat volgens google waarde heeft voor de bezoeker en zijn zoekopdracht.

Goede website

Maar voor de bruikbaarheid is niet alleen de inhoud van belang. Ook de vormgeving en het gebruiksgemak van de website tellen mee. Voor de techniek zijn er nog minder trucjes om toe te passen. Geen specifieke woorden die je op de goede plek kunt toevoegen voor betere vindbaarheid. Het belangrijkste is ‘vrij simpel’: gewoon een goede site met een hoog gebruikersgemak.

WordPress zoekmachine optimalisatie

WordPress biedt heel veel mogelijkheden voor de zoekmachine optimalisatie van jouw website. Dat is één van de redenen dat ik WordPress de beste CMS vind. Met de juiste instellingen kun je het optimaliseren helemaal zelf doen, of ik kan je helpen met het nog beter vindbaar maken van jouw website in google.

Contactformulier

Vul het onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.