Rhett van der Voort - Freelance WordPress programmeur vanuit Groningen - 0643992704 / rhett@hatha.nl

Waarom WordPress in plaats van een eigen CMS

29 april 2020 door Rhett

Waarom WordPress gebruiken, als je ook je eigen CMS kunt (laten) bouwen? Naast al jarenlang met WordPress te werken, heb ik in het verleden ook veel maatwerksystemen gebouwd. Toch blijft WordPress favoriet, en verkies ik het altijd boven een custom CMS.

Wat is een CMS?

De voordelen van WordPress voor jou

Gebruiksvriendelijk

WordPress als CMS is voor veel mensen een opluchting. Er is weinig tot geen enkele technische kennis nodig om als gebruiker zelf foto’s of tekst te uploaden. Als gebruiker kun je dus gemakkelijk de inhoud van je eigen website beheren.

Goedkoper

WordPress is gratis. Om een zelf ontwikkeld CMS te gebruiken ben je als gebruiker dus eigenlijk altijd goedkoper uit. Een groot voordeel voor jou als klant.

Goede vindbaarheid

WordPress biedt goede plug-ins en mogelijkheden om de vindbaarheid van jouw website te ondersteunen. Dat optimaliseren van de online vindbaarheid kun je met de juiste instellingen (die ik natuurlijk voor mijn rekening neem) als gebruiker helemaal zelf doen.

De voordelen van WordPress voor mij

Maar ook voor mij als ontwikkelaar biedt werken met deze CMS een hele hoop voordelen. Het werken met de standaard thema’s is gemakkelijk en de vormgeving van de beheerpagina’s zijn voor mij als ontwikkelaar prettig om mee te werken. Deze moderniteit biedt daarnaast de garantie op een altijd goed functionerend en clean resultaat. En daar wordt iedere websitebouwer blij van.

Zodoende wordt WordPress ontzettend veel gebruikt. Dit heeft het leuke gevolg dat er door veel ontwikkelaars extra functionaliteit wordt ontwikkeld in de vorm van goede plug-ins. Voor mij als ontwikkelaar biedt dit veel mogelijkheden om jouw website te bouwen zoals jij dat wil. Ook als die plug-in nog niet bestaat; dan kan ik die gewoon zelf voor je bouwen!

Contactformulier

Vul het onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.