Rhett van der Voort - Freelance WordPress programmeur vanuit Groningen - 0643992704 / rhett@hatha.nl

Een portfolio in WordPress

10 juni 2020 door Rhett

Voor een portfolio website is voor veel mensen WordPress misschien niet de eerste keuze. Toch biedt WordPress veel mogelijkheden om een goed online portfolio te maken. Middels plug-ins of thema’s kan ik een portfolio website bouwen die helemaal naar jouw wens is vormgegeven. En door het gemak van WordPress als CMS kun jij jouw creatieve werk gemakkelijk zelf uploaden en beheren.

Waarom een online portfolio?

Of het nou fotografie, kleding of grafische illustratie betreft; met een portfolio website kun jij jouw creatieve werk online tentoonstellen. Zo kunnen nieuwe of potentiële klanten en samenwerkingen gemakkelijk al jouw werk op één plek bekijken. Je portfolio is voor veel van je klanten dan ook de eerste kennismaking met jouw werk. Een goed vormgegeven portfolio website is dus erg belangrijk. WordPress als CMS voor jouw portfolio is hiervoor dan ook erg geschikt.

De voordelen van een WordPress portfolio

Het voordeel aan een WordPress portfolio is dat wordpress als CMS erg gebruiksvriendelijk is. Het uploaden van jouw werk kun je vaak gewoon helemaal zelf. Hiervoor is weinig tot geen technische kennis nodig. Natuurlijk kan ik altijd nog ondersteunen mocht je er toch niet helemaal uitkomen. Ook biedt WordPress veel mogelijkheden voor de vindbaarheid van jouw portfolio. Met verschillende plug-ins en instellingen kun jij de SEO van jouw website aanzienlijk verbeteren.

WordPress portfolio theme

Er zijn verschillende portfolio thema’s op WordPress te vinden. Het voordeel van een kant-en-klaar thema is dat je vaak met een lager bedrag al een mooi websiteontwerp hebt staan. Om te starten met een WordPress portfolio is een portfolio thema dus een goede keuze. Het standaard thema kan ik vervolgens nog verder naar jouw wensen aanpassen.

WordPress portfolio plug-in

Het gebruiken van een plug-in voor jouw wordpress portfolio is het gemakkelijkst indien je al een wordpress website hebt. Ik installeer de plug-in dan voor je, en richt hem naar jouw wens in. Zo kan jouw portfolio een geïntegreerd onderdeel zijn van je al bestaande website.

Contactformulier

Vul het onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.